Esittävän taiteen linja starttaa elokuussa 2017!

TIEDOTE

 

Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiosta yhä monipuolisempi erikoislukio

 

esittavanlinjankuva

Syksyllä 2017 Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiossa aloittaa Esittävän taiteen linja. Kevään yhteishaussa lukioon hakija voi siis valita myös uuden Esittävän taiteen linjan. Kummankin linjan opinnoissa toteutuu lukion steinerpedagoginen eritystehtävä ja valtakunnallinen opetussuunnitelma.

Draaman, performanssin, kuvataiteen, sirkuksen, musiikin ja eurytmian kursseilla valmistetaan runsaasti esityksiä ja projekteja. Esittävän taiteen linja tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden opiskella lukiokursseja luovalla tavalla innostavassa ryhmässä.

Esittävän taiteen linja on kolmas suomenkielinen rinnakkaisluokka Helsingin Rudolf Steiner -koulun lukiossa. Opiskelijavalinnassa huomioidaan perusopetuksen päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, harrastuneisuus sekä opiskelijan oma kirje tai video. Tarkemmat ohjeet hakemiseen löytyvät koulun nettisivuilta ja Opintopolusta, osoitteesta http://www.opintopolku.fi, marraskuun aikana.

Esittävän taiteen linja tekee yhteistyötä teatterin, musiikin ja kuvataiteen huippuammattilaisten kanssa. Kursseja ohjaavat ammattitaitoiset pedagogit ja taiteilijat. Linjan virallisia yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Linnanmäen Sirkuskoulu, Todellisuuden Tutkimuskeskus ja Masalan Nuorisoteatteri.

”Esittävän taiteen linjan koulutuksen tavoitteena on antaa vankka sivistyspohja ja mahdollistaa kasvaminen tuntevaksi, tahtovaksi ja ajattelevaksi ihmiseksi, joka kykenee yhteistyöhön muiden kanssa. Opiskelija saavuttaa lukion oppimäärän lisäksi välineet ja kyvyn tarttua taiteen keinoin maailman ilmiöihin.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s